Sjors Smits2021-11-20T17:57:16+00:00

<< Terug naar team

Sjors Smit

Ik ben Sjors Smits (46 jr.) en samen met Femke van Brunschot en onze twee dochters Wieke (15 jr.) en Jikke (10 jr.) woonachtig in Moergestel. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als Project & Cost Controller bij www.vdlsteelweld.com in Breda.

Toen ik zo’n 15 jaar geleden was gestopt met voetballen, merkte ik dat ik op zoek moest naar een nieuwe sportieve uitlaatklep. Dit heb ik helemaal gevonden in het lopen. De eerste jaren vooral alleen, maar later heb ik aansluiting gevonden bij loopgroep VOLG uit Oisterwijk , waar ook mede Roparunner Hans van den Bersselaar lid van is. Via mede VOLG-er en oud Team295 lid Jos van den Bersselaar ben ik uiteindelijk ook in aanraking gekomen met de Roparun.

Ik vind het heerlijk om in de bosrijke omgeving te trainen en van de natuur te genieten. Af en toe neem ik ook deel aan een wedstrijdje.  Meestal wedstrijdjes in de omgeving, variërend van 5 km tot halve marathons. Tot nu toe heb ik slechts 1 marathon gelopen, maar dat zal zeker niet mijn laatste zijn geweest. In 2019 heb ik daar mijn eerste Roparun deelname aan toe mogen voegen. Wat een mooie ervaring was dat. Weinig slapen, maar daarentegen heel veel genieten.

Helaas is Roparun 2020 niet doorgegaan en hebben we de aangepaste editie van 2021 aan ons voorbij laten gaan. Dan maar op naar editie 2022. Wat heb ik daar zin in! Een enorme sportieve uitdaging voor een ontzettend goed doel. Helaas heb ik van erg dichtbij mee mogen maken wat een ellendige ziekte kanker is. Bij mijn vader werd namelijk 17 jaar geleden kanker geconstateerd. Gelukkig heeft hij, met goede zorg van de medische wereld en mijn moeder, en zijn enorme wilskracht en doorzettingsvermogen, nog 13 jaar aan zijn leven mogen toevoegen. In die 13 jaar heeft hij gelukkig alle 5 zijn kleinkinderen nog geboren zien worden en heeft daar enorm van genoten.

Met mijn deelname aan de Roparun 2022, hoop ik met dezelfde wilskracht en doorzettingsvermogen, mijn bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg voor kankerpatiënten, zodat ook anderen de kans krijgen hun leven te verlengen of kwalitatief te verbeteren. Maar mijn deelname alleen zal niet genoeg zijn. We hebben ook  de steun van jullie, sponsoren en donateurs, weer heel hard nodig.

Ik ga ervoor! Jullie ook?